HTML

Europe Summer 2011

A blog a 2011-es európai Offspring turnémat fogja bemutatni.

Friss topikok

  • Crear_alien: cool cool cool... kezdek beszarni :D (2011.08.24. 23:49) Prága - 2011.08.16.
  • akos.kapui: Na mi van, nem túl uptodate az oldal... infókat akarunk :) (2011.08.19. 10:02) Megindulunk!
  • Crear_alien: en tuti olvasni fogom :) hell yeah :) (2011.08.12. 21:07) Hol is kezdjem...

Címkék

2011.08.24. 22:01 Horvath Istvan

Prága - 2011.08.16.

 

Délelőtti indulással megindult velünk a már jól bevált kis mikrobusz. 530km várt ránk. Tele voltunk izgatottsággal hiszen eljött az a nap amit 2 éve vártunk, egy újabb európai turné kezdete! A szitu nagyon ismerős volt hiszen 2009ben az utolsó turné állomáson is ezzel a kis busszal voltunk és a 6emberből 3 akkor is ott volt. Szokásos út eleji Mekdonáltsz, benzinkút, autópálya matricákat kipipáltuk. Az utazáson igazából semmi érdemleges nem történt, storyzgattunk az "újaknak", elmondtuk, hogy mit szabad és mit nem szabad majd csinálni, aludtunk, zenét hallgattunk és barkobáztunk (lehet gyerekesnek hangzik de príma kis időtöltés volt).

A Cseh autópálya borítása botrányosan szar!
KB ez megy 200km-ig: tatatatatatatatatatata (igazából sztem ez szándékosan ilyen szar, h ne aludjanak el rajta a sofőrök).
 

Na de délután 5 órára megérkeztünk Prágába. A városból nem sokat láttunk, amit igen az nem volt nagy szám (nyilván nem a legszebb belvárosi részen vitt az út). Egy nagy hokiaréna mellett volt a koncert csarnok. Már délután 5kor szép számmal gyűlt a nép a csarnokhoz. Lehet csajosan fog hangzani, de iszonyat jó érzés volt látni, hogy csak gyűlik-gyűlik a tömeg és mindenki tök jó hangulatban várja a bulit.
A következő kb. 2órát egy pubban töltöttük ahol kajáltunk + söröztünk. 

Fél8 körül átvettük a jegyeteket és az after show passokat. Felkerestük a turnémanagert és a buszuknál töb stábtaggal is összefutottunk. A buszok amúgy semmivel se voltak elkerítve, szóval bárki odamehetett volna h van egy kis sütnivalója. A stáb egy régóta együtt lévő, jól összeszokott crew, akiket már ismerősként köszöntöttünk. A St. Hubertusos dobozokat a hátsó bejáratnál átadtuk amiket  bevitték a zenekarnak.
Két előzenekar volt, minket egyik se érdekelt inkább elkezdtük a szokásos sörözést és fröccsözést. Most itt gondolhatjátok, hogy mért csak ilyen lightosan piálunk koncert előtt, de azt tudni kell, hogy ez nekünk nem arról szól, hogy totál részegen bemegyünk hőbörögni, mi ki akarjuk élvezni minden egyes percét és utána még emlékezni is akarunk rá, valamint a legfontosabb, hogy nyilván nem találkozhatsz a bandával totál részegen. Itt vannak szabályok amiket be kell tartani, bár ezek értelmes embereknek nem is szabályok hanem magától értetődő dolgok.
.....
Kb 21:30 körül bementünk a csarnokba ami már tele volt. A tömeg ketté volt választva kordonokkal, mi az első részbe álltunk be a kijárat mellé ugyanis ez a hely kb 120éves lehet és még csak hírből se hallott a légkondiról vagy a levegőcserélő rendszerről. Bent volt vagy 4ezer ember és vagy 40°C.
22óra körül kezdhettek az All I Want -al. Az egyik legenergetikusabb számuk. Imádom (jó, melyiket nem?!). A hangzás kurva jó volt. A tömeg megörült minden számnál. Jöttek sorba a nagyobbnál nagyobb slágerek.
Megmondva férfiasan én majdnem sírtam annyira jó érzés volt. Ezt az érzést nem lehet leírni! 2éve ezt vártam és december óta mióta tudtuk hogy nyáron jönnek azóta kb visszafele számoltam a napokat.
Egy új számot játszottak a készülő albumról, amit netről már ismertünk ugyanis tavaly az USA turnén játszották már viszont élőben még jobb mint a youtubon.
Még koncert előtt meg volt beszélve a stábbal, hogy az uccsó szám után a színpad baloldalánál legyünk és onnan bevisz minket a Scott a biztonsági főnök. Kicsit várnunk kellett, mert a banda még letudta a hivatalos meet and greet-et.

A hivatalos meet and greet -et úgy kell elképzelni, hogy ezekre általában nyerni lehet a jegyeket és van kb egy fél óra mikor az x nyertes embert beterelik egy szobába oda bemegy a banda és akkor ott lehet alá íratni a dolgokat meg közösen fotózkodni.

Ehhez képest nekünk csókosoknak pedig az van, hogy mi itt pl az öltözőbe mentünk, ahol már teljesen kötetlenül zajlik az egész. A banda is jobban elengedi magát , hisz aki itt van az már ismerős révén kerülhet csak be szóval ők is úgy állnak hozzád, hogy haver vagy.

A banda semmit se változott 2009 óta, jó annyival idősebbek lettek ők is,de ugyanaz a baráti hozzáállás fogadott minket mint mindig. Rögtön mondták, hogy nyugodtan együnk igyunk amit akarunk. (Az asztal tele volt kajával, gyümölccsel meg behűtött italokkal.)

Mindenki beszélgetett mindenkivel. Közben felnyitottuk egy Hubertusos üveget és volt egy közös koccintás. Csomóan a Dexter köré gyűltek a kanapén, én addig leültem a Pete mellé a földre dumálni aki épp vacsorázottt és vörös bort ivott. Több mindenről beszéltem vele is.
De ott volt Greg, Todd és Noodles is. A szobában volt több stáb tag is, mindenki storyzgatott meg röhögött. Közben készültek a közös képek, autogram osztogatás.

Toddal pl a saját daláról beszéltem, meg a saját bandájáról.

Noodles -al, meg egy ukrán gyerekkel még a régi Szovjetunió is téma volt :D

Az ukrán gyerek:
Még lent mikor vártuk, hogy bemehessünk, hozzánk csapódott egy ukrán gyerek. Kérdeztük, hogy ki ő és hogy hogyan, ki révén keveredett közénk. Mint kiderült, ő csak ott maradt a koncert után, mert hogy nagyon szeretett volna találkozni a bandával és nem tudta mi hogy működik. Jó gyereknek tűnt így saját felelősségünkre bevittük magunkkal.

Nem volt vele gáz, kicsit sokat beszélt és kérdezett "hülyeségeket" (folyton mondt aa Noodlesnak, hogy mindenképpen el kell jönnötök Ukrajnába, és hogy ígérje meg stb), de alapjában véve ő is csak egy olyan idióta mint mi és megakarta ragadni az alkalmat. Egymás között ledumáztuk azért, hogy figyelek rá, nehogy hülyeséget csináljon mert azért vannak íratlan szabályok amiket be kell tartani és ezeket nem biztos, hogy a nagy extázis közepette érzékeli az ember.
Végül is nem volt tré vele.
Tényleg olyan volt az egész este mintha a haverokkal söröznél. Egy pillanatig se érzel rajtuk semmiféle sztárságot. Nyitották nekünk az italokat, visszakérdeztek, érdeklődtek, tényleg egy nagyon kötetlen egyszerű baráti társalgást kell elképzelni.


Kb. hajnali 2-ig tartott a matiné, akkor indultak tovább. Még a végén készült egy csoportkép.
.............

Vissza a mikrobuszhoz. Hátulra betettünk két matracot, mert volt közöttünk olyan aki reggel ment dolgozni így ők tudtak "kényelmesen" aludni. Mekiben még feltankoltunk az életmentő sajtburgerekből és Bp-nek vettük az irányt.

Hazaúton annyi történés volt, hogy kb. Prágát elhagyva fél óra múlva kiintettek minket a rendőrök egy ellenőrzésre, de abszolút jó fejek voltak. Papírokat ellenőrizték, szondát pl nem is kellett fújni a sofőrnek. Mondjuk mikor kinyittatták a hátsó ajtót azt hittem hogy majd beszólnak az ott alvó két utas miatt, de nem volt ezzel problémájuk. Míg az egyik megírta a papírokat addig a másik rendőr kérdezte, hogy az Offspring koncerten voltunk e és hogy milyen volt, mennyien voltak stb..... :)

7körül érhettünk Pestre. Hulla fáradtan, de iszonyat boldogan, hisz tudtuk, hogy ez még csak az első volt és rám személy szerint még 8 vár.

Képek a Facebook adatlapomon....
 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://offspringtour.blog.hu/api/trackback/id/tr603178257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crear_alien 2011.08.24. 23:49:05

cool cool cool... kezdek beszarni :D
süti beállítások módosítása